Warning: Declaration of ElementorPro\Modules\Posts\Skins\Skin_Content_Base::register_controls(Elementor\Widget_Base $widget) should be compatible with Elementor\Controls_Stack::register_controls() in /home/oestdjurs/domains/xn--landsbyfllesskabetstdjurs-9fc01c.dk/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/post-content.php on line 30

Bæredygtighedsgruppen bestræber sig på at skabe balance i menneskets udnyttelse af jorden og naturen, som jo er selve livsfundamentet for os mennesker.  Al den næring og energi, vi indtager og bringer videre, stammer fra jorden.

Derfor bliver omsorgen for jorden og menneskets livskvalitet kerneværdier for os. Vi ønsker, at vi alle kan dele ressourcer som viden, næring, energi, penge, empati, plads og tid.

Indtil nu har vi været i gang med to hovedprojekter i bæredygtighedsgruppen:

Markedet på Ebeltoft Gårdbryggeri havde opstart sidste sommer og fortsætter i år. Markedet gør det muligt at handle bevidst, lokalt og socialt bæredygtigt. Samtidig skabes der rammer for lokale producenters salg af produkter, de kan komme i dialog med forbrugerne og får således mulighed for at formidle kvaliteten af produktet og det arbejde, der ligger bag. Endelig skabes der et fantastisk rum for socialt samvær og fællesskab.

Lige nu arbejder vi på en mobil vejbod, hvorfra der kan sælges lokale grøntsager og produkter. Vognen skal flyttes rundt mellem landsbyerne i området.  

Meningen med vognen er også at formidle om produkterne fra jord til bord, at skabe

lokal forankring, gode vilkår for små producenter og gensidig respekt mellem forbruger og producent.

Vi glæder os til at arbejde videre med at få naturen og livet til at blomstre på Østdjurs. Hvis du har grønne ideer eller er nysgerrig og ønsker at være med i bæredygtighedsgruppen, så tager vi imod dig med åbne arme og store smil.

Mvh

Børge Jakobsen bjakobsen@zoho.com